Ibrahim Seferović

Zbog razbojništva u Mostaru Sarajliji određen pritvor

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ - PU Mostar nastavlja sa pronalaskom preostalih članova kriminalne grupe.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 02. 2023. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 1. veljače 2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 1 (jedan) mjesec, Ibrahimu Seferoviću (2002.), nastanjen u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je kao suizvršitelj počinio kazneno djelo Razbojstvo u stjecaju sa kaznenim djelom Teška krađa.

Naime, Ibrahim Seferović se sumnjiči da je u sastavu grupe, zajedno sa Edinom Seferovićem, Merdinom Bašićem, Masimom Ramovićem i jednim maloljetnim muškarcem (2006.god.) dana 11. siječnja 2023. godine oko 21:00 sati, u Mostaru, u ul. Biščevića br.11, uporabom sile i prijetnjom, maskiran na način da je lice prekrio šalom, ušao u dvorište obiteljske kuće vlasništvo S. L., uporabom fizičke snage i sile savladali oštećenu S.L. i zatim je ugurali u njenu kuću, gdje su joj vezali ruke odjećom i povezom prekrili usta, na koji način su je onesposobili za otpor, a zatim tražili od nje da im preda novac i zlatninu, da bi joj potom otrgnuli sa vrata zlatnu ogrlicu i sa ruke zlatnu narukvicu, te izvršili premetačinu stvari oštećene i oduzeli i za sebe prisvojili novac u iznosu od 370,00 KM, mobilni aparat marke Samsung Galaxy sa karticom, torbicu u koji se nalazio zlatni nakit i to: biserna ogrlica, biserna narukvica, lančić sa privjeskom, zlatna narukvica, prsten, srebreni lančić, pozlaćeni češalj, više broševa i prstenja za sada točno neutvrđenih karakteristika, tri ručna muška sata točno neutvrđenih marki, pribavivši sebi tako protupravnu imovinsku korist u iznosu od 370,00 KM , kao i u vrijednosti otuđenih stvari.

Zatim, da je u sastavu iste grupe, dana 30. siječnja 2023. godine oko 19:00 sati, u Mostaru, u ul. Hamida Vuka br. 23, zajedno sa maloljetnim muškarcem ušao u obiteljsku kuću oštećenog i iskoristio bespomoćnost i naročito teško stanje oštećenog M. Z., koji je invalid i nepokretna osoba, dok su Edin Seferović, Merdin Bašić i Masim Ramović ostali u dvorištu čuvati stražu, te je razgovarao sa oštećenim kako bi mu odvratio pažnju, dok je maloljetni  muškarac tražio pokretne stvari po kući u namjeri da ih otuđi, u čemu su ih spriječili kći i zet oštećenog, kojom prilikom je osumnjičeni maloljetni muškarac zadržan do dolaska policije, a ostali članovi grupe pobjegli sa lica mjesta.

Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ - PU Mostar nastavlja sa pronalaskom preostalih članova kriminalne grupe i poduzimanjem drugih istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, priopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close