Facebook

Zbog prijetnji novinaru Draganu Bursaću uhićen 40-godišnjak iz Bosanske Gradiške

Vijesti / Crna Kronika | 08. 08. 2017. u 11:35 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četrdesetogodišnji A. B. iz Bosanske Gradiške uhićen je u utorak u 8 sati zbog sumnje da je kolumnisti Al Jazeere Balkans Draganu Bursaću putem Facebooka prijetio smrću.

Podsjećamo, kolumnisti Al Jazeere Balkans Draganu Bursaću upućene su prijetnje smrću zbog teksta "Šutio sam dok je Bihać granatiran", u kojem se on prisjeća trogodišnje opsade Bihaća.

Bursać je opsadu Bihaća sagledao iz perspektive mobiliziranog pripadnik VRS-a. U kolumni je naveo kako nema opravdanja ni za jedan zločin počinjen tijekom rata u BiH. Zbog njegovog pisanja uslijedila je prijetnja putem Facebooka.

Bursać se obratio Policijskoj stanici Banja Luka – Centar 7. kolovoza oko 12:30 sati gdje je prijavio kako je preko društvene mreže Facebook dobio određene prijetnje zbog kojih se osjeća ugroženim.

"Poduzimanjem svih operativno taktičkih mjera i radnji policijski službenici su došli do saznanja da je počinilac ovog djela A. B. (1977) iz Bosanske Gradiške. Dana 8. kolovoza 2017. godine u 8:00 sati on je lišen slobode, a u prostorijama Policijske uprave Banja Luka je u toku kriminalistička obrada. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka", priopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U priopćenju se dodaje da će nakon kompletiranja predmeta policijski službenici Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka dostaviti Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu ugrožavanja sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close