Tragedija

Završena obdukcija nastradalih Posušaka

''Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sada prikupljeni materijali idu na toksikološko vještačenje u Sarajevo.''
Vijesti / Crna Kronika | 02. 01. 2021. u 16:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završena je obdukcija tijela osmero nastradalih u jučerašnjoj tragičnoj nesreći u Tribistovu kod Posušja no danas neće biti poznati rezultati obdukcije, kazao je u izjavi za Fenu dežurni tužitelj Zapadnohercegovačke županije Borislav Čuljak.

''Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sada prikupljeni materijali idu na toksikološko vještačenje u Sarajevo. Tek nakon toga znat će se stvarni uzrok smrti tragično preminulih'' - kazao je je Čuljak.

Dodao je kako ne očekuje da će sva potrebna vještačenja biti završena prije ponedjeljka.

Kako se doznaje iz MUP-a ZHŽ-a, u tijeku su tehnička vještačenja u vikendici u Tribistovi kako bi se utvrdili detalji nesreće.

Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata.

Posljedni ispraćaj za dvoje tragično stradalih održati će se sutra u Posušju, a njihovih šestero prijatelja na vječna počivališta bit če ispraćani dan kasnije u Rakitnu.

Sahrana Mirele Rezo održat će se sutra u 12 sati u Posušju, a dva sata kasnije sahranjen će biti Stjepan Jukić, potvrđeno je za Klix.ba iz Župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju.

Dan kasnije, Žana, Marija i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo i Stipe Romić bit će sahranjeni u Rakitnu.

Misu za tragično stradale u ponedjeljak u 12 sati u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja održat mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić, kazao je za Klix.ba župnik fra Marinko Leko.

Nakon toga će se svećenici s tužnim povorkama uputiti prema grobljima, gdje će se obaviti pogrebni obredi.

Podsjećamo, nesreća u kojoj je ugašeno osam mladih života dogodila u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovu, kod Posušja. U petak ujutro četiri ženske i četiri muške osobe, u dvadesetim godinama života, pronađene su mrtve u vikendici u kojoj su prethodnu noć slavili doček Nove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close