Tragedija

Završena obdukcija mladića iz Stoca - smrt nastupila utapanjem

F. S. i M. V. zajedno bili u vozilu Jeep Compas koje je jučer izvučeno iz rijeke Bregave
Vijesti / Crna Kronika | 14. 02. 2024. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru završena je obdukcija tijela smrtno stradalog mladića, F. S. (19) iz Stoca.

Obdukcijom koju je uradio dr. Dražen Damjanjuk je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem, potvrđeno nam je za Avaz, iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije. Sprovodni obred tragično stradalog mladića bit će obavljen sutra, 15. veljače u rimokatoličkom groblju Todoruše-Crnići.

Tijelo nesretnog mladića jučer je izvučeno iz vozila Jeep Compas, koje je završilo u rijeci Bregavi na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac.

Iz rijeke je izvučen i automobil uz pomoć specijalne dizalice, a u tijeku su neophodna vještačenja, koja je naložio dežurni tužitelj.

Potraga nastavljena

Nažalost, tijelo drugog mladića M. V. (20) koji se nalazio u vozilu još nije pronađeno usprkos silnim naporima spasilačkih službi.

Podsjetimo, spasiocima su se u potrazi jutros priključila još dva tima FUCZ. Radi se o pripadnicima federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi sa dva čamca i potrebnom opremom i dron timu sa tri operatera i bespilotnim letjelicama koji su angažirani na osnovu jučerašnjeg, novog zahtjeva civilne zaštite Stolac. 

''Jutros rano, nakon izvršenih priprema i aktivnosti planiranih današnjim operativnim planom ronioci federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ započeli su detaljnu pretragu rijeke Bregave na mjestu na kome je pronađeno vozilo, a pripadnici federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ sa dva raft čamca vrše pretragu rijeke Bregave nizvodno od mjesta nesreće prema ušću u rijeku Neretvu'', navode iz FUCZ.

Istovremeno se potraga odvija i kopnenim putem lijevom i desnom obalom rijeke Bregave, a teren se snima i bespilotnim letjelicama (dronovima). 

Prijavljen nestanak

Podsjetimo, stolačkoj policiji je R.V. (47) u noći sa nedjelje na ponedjeljak 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Odmah nakon toga tijekom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutro. 

Kopirati
Drag cursor here to close