Raspisana tjeralica

MUP KS o pucnjavi i bijegu zatvorenika KPZ Mostar

Muškarac A.B. se udaljio s mjesta događaja te je za njim raspisana tjeralica.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 07. 2023. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ponedjeljak su, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Kantona Sarajevo, proveli operativnu akciju "Porto" s ciljem rasvjetljavanja i dokumentiranja krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

Izvršeni su pretresi na više lokacija te su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnova sumnje da potječu iz izvršenja krivičnih djela, kao i vatreno oružje.

Slobode su lišena dva muškarca, 25-godišnji A.H. i 24-godišnji A.K.

"Prilikom pokušaja lišenja slobode trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa – općina Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca A.B., isti je napao ovlaštena službena lica smrtonosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo ozlijeđenih osoba", rečeno je iz MUP KS.

Muškarac A.B. se udaljio s mjesta događaja te je za njim raspisana tjeralica. 

Riječ je o Amaru Bašiću starom policijskom znalcu koji je zatvorenik KPZ u Mostaru, ali se nakon što je pušten na dopust nije vratio na izdržavanje kazne, prenosi Avaz

Kopirati
Drag cursor here to close