Sarajevo

Zatražen pritvor za Arslanagića, osumnjičenog da je pregazio pješaka

Osumnjičeni Arslanagić tereti se da je u subotu, 27. Ožujka kod Sarajevo City Centra automobilom usmrtio Vedada Ibrahimovića.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 03. 2021. u 13:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Benjamin Arslanagić

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo (KS) uputilo je Županijskom sudu Sarajevo prijedlog za određivanja jednomjesečnog pritvora Benjaminu Arslanagiću, osumnjičenom za ubojstvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemiravanja javnosti.

Istovremeno, predložen je pritvor i maloljetniku koji je bio u automobilu sa osumnjičenim, a koji se sumnjiči za sudjelovanje o čemu će odlučivati sudac za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu.

Osumnjičeni Arslanagić tereti se da je u subotu, 27. ožujka  kod Sarajevo City Centra automobilom usmrtio Vedada Ibrahimovića.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni je nakon tragičnog događaja priznao da je imao namjeru izvršiti ubojstvo Ibrahimovića s kojim je od ranije bio u sukobu. 

Kopirati
Drag cursor here to close