Granična policija

Zapovjednik uzeo 5.000 KM od policajca da mu ublaži kaznu

Vijesti / Crna Kronika | 29. 08. 2014. u 09:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Araza Jukića, rođenog 22.7.1966. godine u mjestu Goduša, općina Sapna, s prebivalištem u Tuzli, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je radeći kao zapovjednik u Graničnoj policiji BiH (GPBiH), Jedinica granične policije u Zvorniku, zloupotrijebio službeni položaj i ovlaštenje na način da je u tijekom 2012. godine, kada je vođen disciplinski postupak protiv uposlenika GPBiH koji je bio suspendiran zbog povrede radne dužnosti, od istog zahtijevao i primio iznos od 5.000 KM kako bi posredovao i dogovorio sa službenim licima koji su obavljali rukovodeće poslove u GPBiH i koji su odlučivali u disciplinskom postupku da se istom ne izrekne disciplinska mjera prestanak radnog odnosa, već da mu se izrekne blaža disciplinska mjera - novčana kazna.

''Optuženi se tereti da je zloupotrijebio službeni položaj i svoja ovlaštenja te počinio kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti iz člana 220. KZ-a BiH. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH'', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close