Malešići

Započela ekshumacija posmrtnih ostataka ubijene obitelji

Na navedenoj lokaciji trebali bi se nalaziti posmrtni ostaci troje članova obitelji bošnjačke nacionalnosti koji su na navedenoj lokaciji, ubijeni i ukopani 1992. godine.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 05. 2021. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Započela je ekshumacija posmrtnih ostatak u mjesto Malešići, Općina Ilijaš.

Prema preliminarnim informacijama, do koji su došli predstavnici Tužiteljstva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu- SIPA, na navedenoj lokaciji trebali bi se nalaziti posmrtni ostaci troje članova obitelji bošnjačke nacionalnosti koji su na navedenoj lokaciji, ubijeni i ukopani 1992. godine.

Na mjestu ekshumacije, uz istražitelja Posebnog odjela za ratne zločine, prisutni su i policijski djelatnici SIPA, liječnik patolog, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, ICMP-a u BiH, kao i potrebni radnici i mehanizacija te policijski djelatnici koji vrše osiguranje lokacije.

Foto: PR / Ekshumacija u mjestu Malešići

Na mjestu događaja prisutni su i predstavnici poduzeća nadležnog za auto-ceste, kao i stručna osoba geodetsko-građevinske struke.

Prema planu potrebnih radova, danas započeti proces ekshumacije, nastaviti će se u idućim danima.

Tužiteljstvo BiH zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, poduzima aktivnosti u procesima ekshumacija i traganja za posmrtnim ostacima nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close