Crnilo

Za vikend oko Mostara poginulo sedam osoba, 30-godišnjak i dalje životno ugrožen

Vijesti / Crna Kronika | 16. 05. 2017. u 18:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošla su tri dana od crne subote na mostarskom području, kada je u roku od 24 sata izgubljeno sedam ljudskih života. Medijski izvještaji su uglavnom bili fokusirani na pad aviona u prigradskom naselju Jasenica gdje je poginulo pet osoba, a dan žalosti je proglašen radi tragedije u Jasenici.

Međutim još dvije obitelji su doživjele tragediju, a crnu subotu otvorila je prometna nesreća na cesti između Mostara i Širokog Brijega, kada je automobil Renault Megane sletio s ceste.

Autom je upravljala M.Š. (1997.), a u automobilu su još bili L.Š. (1998.), M.L. (1997.) i N.D. (1997.). Tom prilikom smrtno je stradao L.Š., teško je ozlijeđen M.L. dok su vozačica M.Š. i jedan od putnika, N.D. lakše ozlijeđeni. Nesreća se dogodila oko 3:30 sati.

U noći sa subote na nedjelju u 1:50 sati zabilježena je teška prometna nesreća na sjevernom izlazu iz Mostara, kod benzinske crpke 'Gazprom', a u sudaru su sudjelovala četiri automobila.

Vozilom Škoda Fabia upravljao je S.Dž. (1988.), D.B. (1987.) automobilom Golf 3, M.G. je upravljao Mercedesom, a sudjelovao je i parkirani automobil Ford Mondeo. U ovoj nesreći smrtno je stradao suvozač u automobilu Golf. Iz Tužiteljstva je navedeno kako je smrtno stradao I.V. (1983.) s područja Ljubuškog, međutim u MUP-u HNŽ tvrde kako do utorka tijelo mladića još nije identificirano.

Teške tjelesne ozljede zadobio je S.Dž., a kako je priopćeno iz Ureda za informiranje SKB Mostar on je tijekom ponedjeljka pušten iz ove medicinske ustanove na kućno liječenje. Teško je ozlijeđen i vozač Golfa D.B. koji se nalazi na odjelu za anesteziju i reanimaciju SKB, te je životno ugrožen.

Vozač Mercedesa M.G., te putnici iz istog vozila A.G. (2006.), A.G. (1998.) i S.G. (1958.) su zadobili lakše tjelesne ozljede. U pitanju su članovi iste obitelji koji su se nalazili u tom vozilu.

Ove tri teške nesreće, dvije prometne i jedna avionska, su u crno zavile više obitelji s mostarskog područja zbog čega je utorak 16. svibnja proglašen danom žalosti na području Hercegovačko - neretvanske županije.

L.Š. je ukopan u ponedjeljak, dok je četvero stradalih u avio nesreći ukopano u utorak. Peta osoba koja je stradala u avionskoj nesreći bit će ukopana u četvrtak. Smrtno stradali mladić iz prometne nesreće na izlazu iz Mostara bit će ukopan, prema informacijama iz MUP-a HNŽ, kada obitelj identificira i preuzme tijelo.

Kopirati
Drag cursor here to close