13. kat

Za požar u Zvjezdari kriv – nemar!

Vijesti / Crna Kronika | 09. 01. 2016. u 18:25 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U stanu na 13 katu stambene zgrade Zvjezdara 1, u ulici kralja Tomislava u Mostaru, u subotu oko 2 sata ujutro, izbio je požar.

''Na mjesto događaja su izašla dva vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca koji su, nakon nešto manje od tri sata, vatru stavili pod kontolu. Požar je izbio iz još neutvrđenih razloga, pričinjena je materijalna šteta no na sreću nema ozlijeđenih'', potvrđeno je za Bljesak.info u Vatrogasnom centru u Mostaru.

Prema riječima glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marića, požar je izbio u napuštenome stanu, a uzrok su najvjerojatnije dotrajale instalacije. On također navodi kako službenici policije provode očevid.

Podsjetimo, stanari mostarskog nebodera Zvjezdara 1 rano jutros su u panici počeli napuštati svoje domove zbog požara i niza nerazjašnjenih eksplozija strahujući kako se radi o detonaciji eksploziva i streljiva zaostalog iz rata.

Negodovanje stanara

"Raniji korisnik nije platio struju pa je prije 7-8 godina za nekoliko tisuća maraka Ivi Bušiću zvanom Amerikanac iz Konjica prodao jednosoban stan koji je zapravo nekada bio naša praonica. Godinama imamo problema zbog Bušića koji svakodnevno dovlači otpad u stan i širi nesnosan miris. Pijanoga ga nerijetko zateknemo na stubama, kada pogrdno viče i lupa ili jednostavno se čitav ispruži i spava. Već godinama strahujemo za djecu. Slobodno napišite. Ovdje u zgradi ima poznanika koji ga štiti i tako to godinama traje. I kada je izbio požar, nije tražio nikoga drugoga nego njega te za to izgubljeno vrijeme sve ugrozio. Svi ga u gradu znaju kao lutalicu sklonu alkoholu. Zbog zločina je bio u zatvoru u Njemačkoj. Za stan nema nikakvih papira... - nabrajali su vidno ljutiti stanari, uskačući jedan drugome u riječ.

"Vatra me probudila. Da nije, sigurno bi me dim ugušio i izgorio bih. Malo mi je samo spržena brada. Iza ponoći sam došao i zapalio svijeću. Čitao sam novine i zaspao, a svijeća je učinila svoje", kaže za Večernjak Bušić koji živi sam u stanu u kojemu je još unazad 10 godina isključena el. energija zbog neplaćanja. Na upit o detonacijama, odgovorio je da nije imao eksploziva ni streljiva, nego da su zbog vatre pucala stakla, petarde, dezodoransi... Upravo dok je pričao, na njega su žučno redom negodovali brojni stanari te tražili njegovo iseljenje.

Prozvani Bušić na to nam je tek tiho rekao da je prije i tijekom rata radio u Njemačkoj te da otuda i prima mirovinu, kao i da nema telefon te se, onako iza sna i u panici, prvo sjetio povjerenika zgrade na trećem katu pa se spustio do njega i rekao mu da zove vatrogasce.

Tvrdi kako do sada nije nikome pravio probleme te da se požar mogao svakome dogoditi. Dodao je i da mu je žao zbog nastalih neugodnosti koje je igrom nesretnih okolnosti priredio susjedima. No, oni više nisu ni htjeli čuti za njega, nego su pozivali policiju da ispita što on uopće radi u njihovoj zgradi.

Kopirati
Drag cursor here to close