Sarajevo

Za pet privedenih zatražena mjera pritvora, djevojka puštena

Vijesti / Crna Kronika | 26. 03. 2015. u 17:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u srijedu ujutro uhitila šest osoba zbog stavljanja u promet opojnih droga.

Službene osobe Federalne uprava policije, Sektora kriminalističke policije, Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba droga po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo uhitile su E.Z., E.B., S.V., E.Ć., E.H. i A. S. zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U priopćenju iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo navodi se postoji osnova sumnje da je E.Z. organizirao grupu ljudi, a E.B., S.V., E.Ć., E.H. i A. S. postali pripadnici organizirane grupe, te tako neovlašteno prodavali, nudili na prodaju, radi prodaje kupovali, posredovali u prodaji ili kupovini opojne droge na području Kantona Sarajevo.

Kantonalni tužitelji danas su ispitali osumnjičene u prisustvu njihovih branitelja, te je nakon toga odlučeno da se Kantonalnom sudu u Sarajevu podnese prijedlog za određivanje mjere pritvora prema E.Z., E.B., S.V., E.Ć. i E.H. jer postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja stavljanje u promet opojnih droga.

Za osumnjičenu A.S. nije bilo osnovane sumnje da je počinila navedeno djelo, te je puštena da se brani sa slobode. Kako je pojašnjeno iz Tužiteljstva KS-a, razlozi za ovakvu odluku proizilaze zbog bojazni da će osumnjičeni ometati kazneni postupak uticajem na svjedoke, ranije osuđivanosti osobe (E.Z.), te da bi njihovim puštanjem na slobodu došlo do narušavanja javnog reda i uznemirenja javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close