terorizam

Za napad u Ankari osumnjičen izbjeglica iz Sirije

Vijesti / Crna Kronika | 18. 02. 2016. u 08:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Terorist-samoubojica iz Sirije Saleh Najar koji je stigao u Tursku pod vidom izbjeglice, sumnjiči se za izvođenje terorističkog napada u Ankari, gdje je poginulo 28 i ranjeno 61 osoba, piše list Yeni Safak, pozivajuc´i se na izvor u policiji.

Eksplozija miniranog automobila dogodila se sinoc´ na prometnoj raskrsnici u centru turske prijestolnice, nedaleko od zgrade parlamenta, Generalstožera i domova za vojsku. Prema podacima Generalstožera Turske, eksplozija se dogodila kada je crveno svetlo semafora zaustavilo kolonu vozila, koja su prevozila vojno osoblje. Iako su najvec´i broj žrtava terorističkog napada bili vojnici, nastradali su i stanovnici Ankare koji su se u tom trenutku nalazili na mjestu nesrec´e.

Prema podacima izvora, terorista su identificirali po otiscima prstiju, uzetih od njega prilikom registracije u svojstvu izbjeglice.

Teroristička organizacija YPG

Automobil Volkswagen, koji je korišten prilikom terorističkog napada u Ankari, prije dva mjeseca je iznajmljen u Bursi, priopćio je list Sabah. Osobe koje su ga iznajmile nisu vratila vozilo u potrebno vrijeme i kompanija se obratila policiji. Pokazalo se da je vozilo 10 dana bilo u Ankari pod tuđim registracijskim tablicama, prenosi Sputnik.

Premijer Turske Ahmet Davutoglu priopćio je da je sinoćnji teroristički napad u Ankari povezan sa terorističkom organizacijom YPG, prenijela je Anadolija.

Davutoglu je u četvrtak u Ankari rekao da je privedeno devet osumnjičenih za napad. Svi su povezani sa terorističkom organizacijom YPG, ogrankom PKK u Siriji.

"Imamo podatke kako i gdje je organiziran napad ali ne može trenutno sve objaviti javno", rekao je.

Rast broja žrtava testira naše strpljenje

Sve veći broj žrtava u borbi protiv terorizma testira naše strpljenje, izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, nakon sinoćnjeg terorističkog napada u Ankari.

''Naš ezan se ne može utišati, a naša zastava će se uvijek vijoriti. Mi imamo pravo na odgovor na napade koji dolaze iz zemlje i inozemstva'', rekao je o turski predsjednik.

Erdogan je, kako navodi portal trt-a, izjavio da će nastaviti da se bore protiv terora, i naglasio, da će Turska koristiti svoje pravo na samoobranu.

Kopirati
Drag cursor here to close