Smrtno stradale četiri osobe

Za 20% porastao broj prometnih nesreća u HBŽ-u

Na cestama HBŽ-a u 2023. godini smrtno su stradale četiri osobe, 34 osobe zadobile su teže, a 96 lakše tjelesne ozljede.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 11. 2023. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvih devet mjeseci ove godine na prometnicama Hercegbosanske županije zabilježeno je ukupno 605 prometnih nesreća, od čega 95 s ozlijeđenim osobama i 510 s materijalnom štetom.

Iz županijskog MUP-a navode kako se radi o povećanju broja prometnih nesreća od 19,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Na cestama HBŽ-a u 2023. godini smrtno su stradale četiri osobe, 34 osobe zadobile su teže, a 96 lakše tjelesne ozljede.

Policija upozorava vozače da odnedavno u HBŽ-u nadzor prometa obavljaju dva neobilježena policijska vozila u koje je ugrađen sustav EUNOMINA.

Radi se o multifunkcionalnom sustav za nadzor prometa iz vozila u pokretu i stacionarno, te automatsko prepoznavanje registarskih pločica.

Sustav ima mogućnost snimanja od 360 stupnjeva i modul za noćno snimanje prometa.

Pored kontrole prometa, video zapisi iz vozila mogu se koristiti i za evidenciju vozila koja su sigurnosno interesantna.

MUP HBŽ-a navodi kako planira u suradnji s lokalnom jedinicama uprave postavljanje više stacionarnih radara na više lokacija unutar Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close