Lažna vijest

Vukovi na Vlašiću nisu pojeli muškarca

Vijesti / Crna Kronika | 15. 02. 2023. u 07:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području prema planini Vlašić, između općina Kotor Varoš i Kneževo, nije pronađeno tijelo čovjeka kojeg su pojeli vukovi kako je to ranije preneseno s portala CrnaHronika.info

Portal Raskrinkavanje objavio je kako se radi o lažnoj vijesti te da su dana nakon objave navoda o pronađenom tijelu na Vlašiću neki su mediji objavili da Policijska uprava Banja Luka nije primila prijavu o pomenutom događaju.

Milana Stojanović iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave Banja Luka potvrdila je u telefonskom razgovoru za Raskrinkavanje da Policijska uprava Banja Luka nije evidentirala nijednu prijavu koja se odnosi na pronalazak posmrtnih ostataka na Vlašiću od 12.2.2023. godine. Pošto nikakva prijava nije zaprimljena, nije bilo ni “utvrđivanja svih okolnosti”.

Portal Raskrinkavanje navodi kako ne postoji nikakav zvanični podatak koji potvrđuje da su na Vlašiću pronađeni posmrtni ostaci muškarca kojeg su napali vukovi.

Shodno navedenim činjenicama, tvrdnju iz članka portala Banjaluka (.net) da su lovci na Vlašiću pronašli “ostatke tijela nepoznate osobe” za koju se pretpostavlja “da su je ubili i pojeli vukovi” ocjenjujemo kao lažnu vijest. Sve kasnije objave ove tvrdnje ocjenjujemo kao prenošenje lažnih vijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close