kod Brinja

Vozač kamiona iz BiH izazvao smrtonosni sudar jer je telefonirao

Osumnjičen je da je prometnu nesreću izazvao na 117. kilometru autoceste zato jer je “upotrebljavao mobilni telefon za vrijeme vožnje''...
Vijesti / Crna Kronika | 08. 09. 2021. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozača kamiona (46) iz Bosne i Hercegovine policija je prijavila da se zbog telefoniranja tijekom vožnje u ponedjeljak poslijepodne na autocesti kod Brinja zabio u automobil poljskih registracija u kojem je poginulo dijete, a roditelji i još jedno dijete su ozlijeđeni, prenosi Hina.

Vozač je osumnjičen da je “izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 10-godišnji putnik u osobnom automobilu poljskih registarskih oznaka, dok je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a dvoje je putnika lakše ozlijeđeno”.

Ličko-senjska policijska uprava to je priopćila nakon što su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim vozačem iz BiH. 

Osumnjičen je da je prometnu nesreću izazvao na 117. kilometru autoceste zato jer je “upotrebljavao mobilni telefon za vrijeme vožnje i na taj si način umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom kojom prilikom je bez kočenja i pokušaja izbjegavanja ispred zaustavljenog automobila poljskih nacionalnih oznaka udario u njega”.

Riječ je o automobilu kojim je u istom smjeru upravljao 37-godišnji poljski državljanin, koji je zbog za sada neutvrđenog razloga bio zaustavljen u krajnjoj desnoj voznoj traci autoceste.

Vozač je doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close