Potvrđeno

Viši sud u Novom Sadu zaprimio zamolnicu za izručenje Sanjina Sefića

Vijesti / Crna Kronika | 20. 10. 2016. u 07:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Viši sud u Novom Sadu zaprimio je zamolnicu za izručenje Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubojstvo studentica Edite Malkoč i Selme Agić u prometnoj nesreći u Sarajevu'', potvrdila je Feni portparolka Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić.

Po provedenim pripremnim radnjama, sudija za prethodni postupak će, kako navodi, u najkraćem roku spise predmeta dostaviti izvanpretresnom vijeću ovog suda, koje će potom odlučiti o tome jesu li ispunjene pretpostavke za izručenje.

Protiv odluke izvanpretresnog vijeća, postoji mogućnost izjavljivanja žalbe.

''Kada odluka vanpretresnog vijeća postane pravnosnažna, spisi predmeta se dostavljaju Ministarstvu pravde Republike Srbije jer konačnu odluku kojom se izručenje dozvoljava ili ne dozvoljava donosi ministar nadležan za pravosuđe Republike Srbije'', kazala je Karapandžić.

Kantonalni sud u Sarajevu odbio je prijedlog Tužiteljstva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora pomagačima Sanjina Sefića koji je osumnjičen za izazivanje prometne nesreće.

Kantonalni sud u Sarajevu je odbio prijedlog Tužiteljstva KS-a za određivanje pritvora za četiri osobe koje su osumnjičene da su Sanjinu Sefiću pomogle pri bjekstvu, koji je nakon prometne nesreće iz Sarajeva preko Rudog pobjegao u Srbiju.

''Prijedlog je odbijen iz razloga što prijedlog Tužiteljstva za određivanje pritvora nije sačinjen u skladu sa zakonskom odredbom na osnovu koje je predložen pritvor'', kazali su Feni u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close