MUPRS

Više osoba uhićeno zbog ubojstva Slaviše Krunića

U tijeku je opstežna istraga koju vodi Uprava MUPRS-a za organizirani i teški kriminalitet
Vijesti / Crna Kronika | 23. 04. 2019. u 13:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve aktivnosti su poduzete kako bi se već danas rasvijetlili detalji jučerašnjeg ubojstva direktora poduzeća "Sector Security" i "Žitoprodukt" Slaviše Krunića, potvrdio je novinarima predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. 

Prema saznanjima kojim raspolaže, dodao je, određene osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom Krunića već su uhićene, ali Višković ističe da se za sada još uvijek ne zna o kakvoj vrsti ubojstva se radi. 

''Gubitak gospodarstvenika koji je imao značajne gospodarske kapacitete je gubitak za Republiku Srpsku, ali prije svega za njegovu obitelj. Učinit ćemo sve uključujući izmjene zakonskih rješenja kako do ovakvih slučajeva u narednom periodu ne bi došlo'', zaključio je Višković. 

Govoreći o sigurnosti u RS-u nakon ubojstva Krunića, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kazala je da ne postoji potpuna sigurnost nigdje na svijetu, ali vlade država moraju raditi na podizanju stupnja sigurnosti. 

Uz izraze sućuti obitelji ubijeng Krunića, politički dužnosnici Republike Srpske izrazili su očekivanje da će uskoro doći do potpunog rasvijetljenja ovog kaznenog djela. 

U pucnjavi koja se dogodila sinoć ubijeni je i jedan od Krunićevih pratitelja, drugi je ranjen, a ubijen je i jedan od napadača. 

Oko 22.43 sati policiji je prijavljeno da je u mjestu Glamočani u općini Laktaši, na vikendici, u vlasništvu Slaviše Krunića, došlo do pucnjave i da ima ranjenih, a na mjestu događaja zatečeno je više mrtvih i ranjenih osoba.  

Istragu u vezi s kaznenim djelom teškog ubojstva vodi Uprava za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog tužiteljstva Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala i najtežih oblika gospodarskog kriminala.

 

Kopirati
Drag cursor here to close