Pokreću inicijativu

Vijeće mladih tražit će da se zapečate svi ulazi u Staklenu banku

Nakon što je preminuo maloljetnik koji je pao sa Staklene banke, oglasilo se i Vijeće maldih
Vijesti / Crna Kronika | 03. 01. 2018. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih Grada Mostara užasnuto je vješću o padu dječaka (2003.) sa “Staklene banke” u centru grada, te samim ishodom koji je nažalost njegova smrt, ovim putem izražava sućut članovima obitelji nesretnog dječaka i njegovim prijateljima.

''Pozivamo MUP HNŽ-a da rasvijetli detalje ovog nemilog događaja te o svemu upozna javnost. Vijeće mladih je upoznatno da je prije par godina Grad Mostar zazidao bočne ulaze do visine 2 metra, te stavio rešetke na sam ulaz, međutim također smo upoznati da to nije zaustavljalo ni mlade ni turiste da pređu navedene zapreke i uđu u prostor Staklene banke, kako bi se popeli na vrh. Zgrada Staklene banke je upotpunosti nesigurna i nema adekvatne ograde, što ugrožava sigurnost svakog od građana koji se u njoj nađe'', smatraju iz Vijeća mladih Grada Mostara, koji ovim putem  najavljuju kako će uputiti inicijativu da se svi mogući ulazi u zgradu u potpunosti zapečate, kako bi se slični događaji spriječili.

Podsjetimo, Vijeće mladih Grada Mostara (www.vmgm.ba)  je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja je osnovana 2010. na inicijativu Grada Mostara. Vijeće čini 8 nevladinih omladinskih organizacija od kojih svaka ima svoje predstavnike u Skupštini. Ono je krovna organizacija za mlade u Mostaru. Bavi se omladinskom politikom i glavni cilj joj je podizanje života mladih na veću razinu u skladu sa Zakonom o mladima FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close