Napadači u bijegu

VIDEO | Kaos i napadi u Londonu: Najmanje sedam mrtvih, više ozlijeđenih

Vijesti / Crna Kronika | 03. 06. 2017. u 21:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Londonska je policija potvrdila da su intervenirali u tri napada.

Prvo su intervenirali u subotu u 22.08 sati po lokalnom vremenu na napad na londonskom mostu. Dojavljeno im je da kombi gazi ljude. Zatim su intervenirali na dojavu da su napadač ili više njih izboli ljude na tržnici Borough. Policija je potvrdila i da su intervenirali i u trećem napad u Vauxhallu. Sumnja se da je riječ o terorizmu.

"Dva muškarca ušla su u restoran u području Borough Marketa blizu London Bridgea i nožem ranila dvoje ljudi koji su bili unutra", izvijestio je CNN pozivajući se na očevica, dok je policija izvjestila da je angažirana oko incidenata u središtu Londona.

Prema prvim informacijama ubijeno je najmanje dvoje ljudi, a deseci su ozlijeđeni.

 

Bijeli kombi zaletio se u subotu navečer u ljude na londonskom mostu. U trenutku napada na mostu je bilo 15 do 20 ljudi.

Taksist, svjedok napada, za LBC radio je izjavio kako je vidio kombi koji se zabio u ljude.

"Nakon toga, tri muškarca su izašla iz kombija s dugim oštricama, dugim 12 inča i počeli hodati naokolo Borough High Streeta i ubadati ljude", javlja BBC.

Prema navodima britanskih medija, najmanje sedam osoba je ubijeno kada se kombi zaletio među pješake, a potom su iz kombija iskočile tri muške osobe koje su brojne prolaznike izboli noževima.

Jedan od očevidaca je rekao kako je kombi išao oko 80 na sat kada se zaletio među pješake, te je tom prilikom ozlijeđeno oko 20 osoba. Potom su izašli muškarci sa noževima, te uzvikujući 'Ovo je za Allaha' krenuli su Borough High ulicom napadajući prolaznike.

Kako je izvjestila londonska policija prvi incident se dogodio na londonskom mostu nešto prije 22 sata po lokalnom vremenu, nedugo poslije u Borough High ulici, a pojedina izvješća govore kako je moguće da je došlo i do trećeg napada gdje se čula i pucnjava. Riječ je o Southwark ulici, koja se nalazi nekoliko blokova dalje od londonskog mosta.

Napadi su se dogodili samo dva mjeseca nakon napada na Westminsterkom mostu.

Kopirati
Drag cursor here to close