Zatvoriti prozore i ostati doma

Video: Eksplozija u kemijskoj tvornici u Sloveniji, ozlijeđeno više osoba

Uprava Republike Slovenije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama priopćila je da je u eksploziji ozlijeđeno više od deset osoba, a jedna osoba je zadobila teške opekline.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 05. 2022. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eksplozija je odjeknula u jutarnjim satima u kemijskoj tvornici Melamin u centru Kočevja. Policija apelira na stanovnike ovog područja da zatvore prozore i ne izlaze napolje.

Policija je u 8:35 sati dobila dojavu da je u središtu Kočevja odjeknula eksplozija ili da je izbio požar.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave Ljubljana, hitne službe su na terenu, a zatvorena je i magistralna cesta kroz Kočevje.

''Savjetujemo svim stanovnicima u okruženju da zatvore prozore i ne izlaze vani tijekom intervencije. Također ne bismo smjeli prilaziti mjestu nesreće'', poručili su iz policije.

Gradonačelnik Kočevja Vladimir Prebilič u kratkom intervjuu za N1 Slovenija rekao je da trenutno radi stožer za izvanredne situacije.

Prema posljednjim podacima, Uprava Republike Slovenije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama priopćila je da je u eksploziji ozlijeđeno više od deset osoba, a jedna osoba je zadobila teške opekline.

Aktivirane su vatrogasne jedinice, medicinske jedinice, jedinica ELME (Ekološka laboratorija s mobilnom jedinicom), a aktivirana je i helikopterska pomoć, rekli su. Iz Doma zdravlja Kočevje rečeno je da su sve jedinice Hitne pomoći na terenu, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close