DM

Velika akcija: U BiH lov na kriminalce iz europske mreže

Vijesti / Crna Kronika | 24. 05. 2023. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, uz asistenciju policije Ministarstva unutarnjih poslova RS, u okviru operativne akcije kodnog naziva „DM“ provode službene radnje na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog kantona i RS na ukupno 13 lokacija na teritoriji Bosne i Hercegovine, priopćeno iz Tužilaštva BiH.

''Aktivnosti se realiziraju pod nadzorom tužitelja Tužiteljstvom BiH, a na temelju naredbi Suda BiH. U suradnji s EUROPOLOM, agencije za provedbu zakona u više europskih država (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge države članice Europske unije), provode aktivnosti pretresanja imovine i osoba – osumnjičenih pripadnika međunarodne grupe za organizirani kriminal koja duži vremenski period djeluje na području Zapadne Europe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kaznena djela Organizirani kriminal iz člana 250. Kaznenog zakona BiH u vezi sa kaznenim djelima Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH i Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. KZ BiH'', ističe se u priopćenju.

U interesu istrage i međunarodne operacije koja se istovremeno realizira u više zemalja, u ovom trenutku tužiteljstvo ne može davati više informacija za medije, navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close