Srbija podržava

Vekarić: Šešelj može doći kući

Vijesti / Crna Kronika | 20. 04. 2012. u 10:53 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić izjavio je da je država spremna podržati dolazak predsjednika SRS-a Vojislava Šešelja kojem se sudi u Haškom tribunalu.

"Šešeljevo zdravlje je zaista ugroženo i o njemu vode računa kao i o drugim zatvorenicima i dobija medicinsku pomoć, ali on isključivo želi njegove liječnike koji prave od toga politički slučaj, i to je problem", rekao je Vekarić.

On je kazao da domaće Tužiteljstvo nema ništa protiv da se Šešelj vrati kući i da mu se pruži adekvatna njega i potom vrati u Haag da sudjeluje u postupku.

Na pitanje hoće li se Šešelj vratiti prije izbora u Srbiju, Vekarić je odgovorio da ukoliko je podnio odgovarajući zahtjev danas ne vjeruje da bi mogao stići do 6. svibnja, i da je najveći problem u tom slučaju što se protiv njega vode postupci za nepoštovanje suda.

Upitan očekuje li da postupci u Haagu koji se vode protiv Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Šešelja budu završeni do 2014. godine, Vekarić je odgovorio da se Tribunal gasi, jer odlaze dobri tužitelji i stručnjaci iz Haga, i "svakako će se završiti", prenio je Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close