Pokretne patrole

Uvode se protupožarne patrole

Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2017. u 11:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šumarija Tomislavgrad od 1. kolovoza uvest će pokretne patrole u cilju otkrivanja, dojavljivanja i gašenja inicijalnih požara, a ukoliko se nastave visoke temperature bez kiše, patrole će se uvesti i ranije.

Zaključeno je to na sastanku "Plan zaštite od požara na razini Općine Tomislavgrad" koji je održan u prostorijama Šumarije, a koji je okupio predstavnike tomislavgradske Policijske postaje, Civilne zaštite, Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) te predstavnike Planinarskog društva "Orlova stina" i Lovačke udruge "Orlova stina".

Sudionici su istaknuli značaj sinergijskog djelovanja svih interesnih skupina i institucija u zajedničkom djelovanju na prevenciji i gašenju požara kao i ranom otkrivanju, dojavi provođenju istrage o uzroku požara i podizanju prijava nadležnim sudovima ukoliko je požar uzrokovao ljudski faktor.

Također je izraženo zadovoljstvo ulaganjima koja se vrše u posljednje vrijeme na području Tomislavgrada kao što je ulaganje općine u DVD Tomislavgrad, ulaganje Šumarije Tomislavgrad u protupožarne putove, kao i izgradnja pristupnih putova za potrebe vjetroparkova.

Na sastanku je zaključeno da se odmah uputi upozorenje o zabrani loženja vatre na otvorenom te je istaknuta potreba obnove plakata o zabrani loženja vatre.

Kopirati
Drag cursor here to close