BiH

Upucao rođaka u glavu zbog zemlje?

Po prijavi zločina policija je izašla na mjesto događaja i pronašla Edinovo beživotno tijelo na livadi, a osumnjičeni Mustafa se mirno predao policiji.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 06. 2020. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mustafa Hodžić (67) iz Lukavca predao se u nedjelju policiji, koja ga je uhitila zbog sumnje da je ubio svog rođaka Edina Hodžića (50).

On je osumnjičen da je rođaka ubio iz improvizovanog pištolja nakon sukoba u mjestu Bokavići, kod Lukavca.

Raniji sukobi

Ubojstvo je prijavljeno pripadnicima MUP-a TK u nedjelju oko 13 sati.

Kako "Nezavisne" saznaju, zločinu je prethodila svađa među rođacima koji su već ranije imali sukobe. Navodno su njihove nesuglasice trajale godinama, a krvavi pir koji se dogodio u nedjelju započeo je sukobom i raspravom muškaraca u vezi sa zemljom.

Sve se odigralo na jednoj livadi u spomenutom mjestu, a kako saznajemo nastradali muškarac ubijen je hicima iz pištolja. On je, prema saznanjima, navodno upucan u glavu sa dva metka iz pištolja.

Međutim, detalji ovog zločina službeno će biti poznati nakon obdukcije tijela nastradalog Hodžića.

Po prijavi zločina policija je izašla na mjesto događaja i pronašla Edinovo beživotno tijelo na livadi, a osumnjičeni Mustafa se mirno predao policiji. Za ubijenog Edina šokirani susjedi kažu da je bio uzoran i vrijedan.

Suđenje

Ističu da je bio dobar domaćin i vrijedan majstor.

O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, a uviđaj su obavili službenici Sektora kriminalističke policije iz Odsjeka za opći kriminalitet.

Kako su kazali iz Kantonalnog tužiteljstva TK, osumnjičeni će biti predat ovoj instituciji uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i drugim pratećim materijalnim dokazima.

Dežurni kantonalni tužitelj izdao je naredbu za obdukciju tijela stradalog muškarca.

Nakon dostavljanja izvještaja tužitelj će donijeti naredbu o provođenju istrage, ispitati osumnjičenog i odrediti koje će se dalje mjere i radnje poduzimati u ovom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close