Diverzija

Unatoč najavama o rušenju aviona, Dačić sigurno sletio u Beograd

Vijesti / Crna Kronika | 14. 02. 2013. u 18:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direkcija policije obavijestila je srbijanskog premijera i ministra unutarnjih poslova Ivicu Dačića da Sigurnosno - informativna agencija (BIA) ima saznanja kako vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup zrakoplovu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na zrakoplovu u inozemstvu prilikom putovanja predsjednika, premijera ili prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije, priopćeno je iz srbijanskog MUP-a.

Kvar bi izazvao djelomično oštećenje i nakon polijetanja doveo do pada zrakoplova, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju namjerno izazvan kvar, jer se vladin zrakoplov u posljednje vrijeme u više navrata kvario, s čime je javnost bila upoznata, navodi se dalje u priopćenju, prenosi Tanjug.

Nakon konsultacija s Dačićem, koji boravi u službenom posjetu Dublinu, i prvim potpredsjednikom Vlade RS i ministrom obrane Aeksandrom Vučićem, odlučeno je da se nastavi s međunarodnim aktivnostima.

U dogovoru s članovima posade zrakoplova Vlade Republike Srbije, Dačić je odlučio da se vrati u Beograd danas u 18:30 sati istim zrakoplovom kojim je izaslanstvo i doputovalo u irsku prijestolnicu.

Avion Vlade Srbije kojim je premijer Ivica Dačić putovao za Irsku sletio je na beogradski aerodrom oko 21.15, javlja Radio-televizija Srbije. Mediji u Srbiji nešto prije polijetanja ovog aviona prenijeli su da je Bezbjednosno-informativna agencija /BIA/ došla do informacija da postoji mogućnost da dođe do kvara ili diverzije na avionu Vlade Srbije kojim je Dačić ranije odletio u Dublin.

U dogovoru sa članovima posade Dačić je odlučio da za Beograd krene u 18.30 sati istim avionom s kojim je izaslanstvo i doputovalo u Dublin.

Kopirati
Drag cursor here to close