Filmska potjera

Ukrao vozilo u Hodovu, bježao do Konjica pa zapeo u šumi

Od strane službenika Odjela krim. policije PU Konjic izvršen je očevid na mjestu događaja, a vozilo je vraćeno vlasniku.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 09. 2023. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu u 19:50 sati, u PU Čapljina je prijavio M.R. (2004) da mu je u mjestu Hodovo, općina Stolac, s parkinga ispred benzinske crpke "Ćatar benz" otuđeno vozilo marke VW Passat. Na vozilu se, na galeriji, nalazio pvc prozor.

Na mjesto događaja upućena je patrola policije, te je pregledom video nadzora utvrđeno da se navedeno vozilo udaljilo prema Mostaru. S navedenim su upoznati djelatnici PS Buna, OC MUP-a HNŽ i dežurni OKP PU Čapljina.

Provjerom u LPR sustavu "Renata" utvrđeno je da je vozilo, nešto prije prijave prošlo kroz Mostar, te se uputilo prema sjeveru. Patrola policije PS Jablanica uočila je vozilo, a vozač istog nije stao na znak patrole, nakon čega se patrola uputila za istim u smjeru Konjica. Vozač otuđenog vozila je stao u mjestu Papratsko, te pobjegao u šumu ostavivši vozilo pored ceste.

Pretragom terena od strane pripadnika PS/BS Konjic i PS Jablanica pronađen je i uhićen A.H. (1999) iz Jelaha koji je upravljao otuđenim vozilom. Isti je imao ozljede zadobivene od kretanja kroz šipražje, a tom prilikom je i jedan od policajaca zadobio lakše ozljede uslijed kretanja nepristupačnim terenom.

Od strane službenika Odjela krim. policije PU Konjic izvršen je očevid na mjestu događaja, a vozilo je vraćeno vlasniku. A.H. je u 1:00 sati predat djelatnicima PU Čapljina, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

Kopirati
Drag cursor here to close