U akciji

Ukrali 80 muških sakoa vrijednih 85.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 10. 03. 2023. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MUP  / Ukrali 80 muških sakoa vrijednih 85.000 KM

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u suradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, uspješno dokumentirali krivično djelo teške krađe izvršene 4. ožujka 2023. godine, u noćnim satima, u ulici Goraždanska, Grad Zenica.

Tom prilikom, iz prostorija firme "Bureau of Fashion Management" d.o.o. Zenica je ukradena je određena količina odjevnih predmeta, točnije 80 muških sakoa "Hugo Boss", vrijednosti 85.000 KM.

"Poduzetim aktivnostima policijskih timova došlo se do saznanja da se u vezu s izvršenjem predmetnog krivičnog djela mogu dovesti lica: Đ.O., rođen 1979. godine i H.A., rođen 1977. godine, obje osobe iz Zenice, koja se sumnjiče da su u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, nasilnim putem, uz prethodni dogovor, ušla u krug a potom i halu navedene tvrtke te otuđila odjevne predmete, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu", priopćeno je iz MUP-a ZDK.

U okviru opsežnog operativnog rada na rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije koji su preuzeli predmetnu istragu, su saslušali više osoba u svojstvu svjedoka, te su u skladu s naredbom Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres na jednoj lokaciji na području Zenice, s namjerom pronalaska otuđenih predmeta, kao i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem predmetne teške krađe.

Osumnjičeni Đ.O. predati u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, zbog sumnje da je počinio krivična djela teške krađe, krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga

Izvršenim pretresom pronađeni su ukradeni predmeti, kao i određena količina droge i municije. Osumnjičeni H.A. prijavljen je zbog teške krađe.

Kopirati
Drag cursor here to close