Opasne radnje

Prostitucija u Mostaru: Ukrajinci pozivali korisnike i posredovali u dogovorima

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u prisustvu tužitelja Tužiteljstva BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 01. 2021. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su (26.1.2021. godine) u Mostaru pretresli tri lokacije i uhitili tri osobe, državljana Ukrajine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 187. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine ''Međunarodno navođenje na prostituciju''.

Navedene osobe, sumnjiče se da su sudjelovale u organizovanju ili vođenju aktivnosti u vezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga.

Tijekom pretresa stambenih objekata, otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos i drugi predmeti.

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u prisustvu tužitelja Tužiteljstva BiH.

U vezi sa realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

Kopirati
Drag cursor here to close