Čistka

Uhićeno više visokorangiranih inspektora i policajaca MUP-a RS

U velikoj akciji ''palo'' je više policijskih inspektora, kao i policijskih službenika MUP-a RS.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 07. 2021. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MUP RS / Bljesak.info

Tijekom subote i u noći sa subote na nedjelju uhićeno je više visokorangiranih osoba iz Ministarstva unutarnjih poslova RS.

Pored Mladena Milovanovića, samostalnog inspektora u UKP-u MUP RS, uhićeni su i inspektor Predrag Vatreš koji slovi za čovjeka od najvećeg povjerenja direktora policije Siniše Kostreševića, kao i inspektorica koja je Gorana Rečević, a koja je obavljala dužnosti u Upravi za organizirani i i teški kriminalitet MUP RS, doznaje BN.

U toj akciji jučer uhićen je i Miloš Božović, koji se vezuje sa crnogorskim škaljarskim kriminalnim klanom.

Prema neslužbenim izvorima, i Milovanović je blizak dirketoru policije Republike Srpske Siniši Kostreševiću i odnedavno se nalazi u Upravi kriminalističke policije. Ranije je bio u Upravi za organiziranii kriminal MUP RS.

Iz MUP RS stiglo je i službeno priopćenje u kome potvrđuju da je u Banja Luci je po međunarodnoj potjernici uhićeno lice iz Cetinja čiji su inicijali M.B, osumnjičeno za teško ubojtvo, kao i tri policijska službenika Ministarstva unutarnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, priopćeno je iz republičkog MUP-a.

Uhićenje su izvršili policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet u suradnji sa pripadnicima Žandarmerije MUP-a Srpske.

Policijski službenik čiji su inicijali M.M. uhićen je zbog sumnje da je pomogao počinitelju poslije izvršenog krivičnog djela.

Izvršen je pretres lokacija koje koriste uhićena lica i tom prilikom u stanu lica M.B. pronađen je pištolj "glock" sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

U stanu koji koristi lice M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, dodaje se.

O uhićenju M.B. obaviješten je dežurni sudac Suda BiH, a uhićenje lica M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

U daljim aktivnostima sinoć su na području Banja Luke uhićeni i policijski službenici čiji su inicijali P.V. i G.R.

U priopćenju se navodi da će sva uhićena lica biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tužiteljstava, a protiv njih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji.

Uhićena tri policijska službenika biće suspendirana, dodaje se u priopćenju, koje prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close