Pokušaj krijumčarenja

Uhićeno sedam osoba: Spriječeno krijumčarenje tableta, odjeće, krema....

Vijesti / Crna Kronika | 10. 08. 2015. u 13:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Kamensko 9. kolovoza 2015. godine na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko lišili su slobode dvije osobe koje imaju dvojna državljanstva Bosne i Hercegovine i Hrvatske na osnovu raspisanih tjeralica.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske tjeralicu je raspisalo za A. D. (1984.) zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje isprava', dok je M. P. (1980.) potraživao Općinski sud Bugojno zbog kaznenog djela 'Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa'. A. D. predat je policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Doboj, a M. P. službenicima Sudske policije Hercegbosanske županije.

Na graničnom prijelazu Orašje 8.8.2015. godine policijski službenici lišili su slobode državljanina BiH, S. T. (1972.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policija Brčko Distrikta raspisala tjeralicu zbog kaznenog djela 'Krađa'. S. T. predat je službenicima Sudske policije Brčko Distrikta.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik 7.8.2015. godine spriječili su krijumčarenje veće količine robe iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, i to: 1.824 odjevna predmeta marki 'Adidas', 'Nike', 'Boss', 'Armani', 1.000 komada plastičnih nosača za ogradu, 6.802 kutije raznih tableta od kojih su neke na listi zabranjenih za uvoz i listi psihotropnih tvari (među kojima su Kamagra, Viagra, Bromazepam, Lorazepam, Lexaurin), te kreme i bočice vitamina.

Krijumčarenje je otkriveno u mjestu Kozluk kada su dvije NN osobe, čamcem preko Drine, robu premjestile u traktor koji se nalazio na bh. obali, nakon čega su uočili službenike i udaljili se rijekom u smjeru Srbije. Nedaleko od ovog mjesta zaustavljen je traktor, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao R. M. (1969.), državljanin BiH. Protiv ove osobe Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Krijumčarenje'.

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda i Terenskog ureda Sjeverozapad Granične policije BiH 6. i 7. kolovoza 2015. godine na području Gradiške i Banja Luke u suradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje BiH pretresom teretnog motornog i priključnog vozila makedonskih registarskih oznaka pronašli su kožnu galanteriju i tekstilnu robu za koju se sumnja da je krivotvorenih robnih marki.

Privremeno je oduzeto 11.200 artikala tržišne vrijednosti oko 250.000 KM. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Nedozvoljeno korištenje autorskih prava' ispitana su dva državljanina Republike Makedonije (M. A. i M. H.) kao i bh. državljanin N. J. Rad na ovom predmetu nastavljen je pod nadzorom Tužiteljstva BiH, navodi se iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close