Čelić

Uhićeni svodnici: U ugostiteljskom objektu podvodili i maloljetnice

Pretresu je prethodila višemjesečna istraga, a nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i materijalne dokaze predani u nadležnost Tužiteljstva.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 06. 2020. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona je sucu za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Dževada Salkića (55) i Suvada Kozarevića (39), obojica iz Čelića,  zbog postojanja osnovane sumnje da su kao suučesnici počinili produženo krivično djelo trgovina ljudima u vezi sa seksualnim iskorištavanjem više djevojaka, među kojima su i dvije maloljetne osobe.

KIako je priopćeno iz Tužiteljstva, postoji osnovana sumnja da je Salkić, kao vlasnik ugostiteljskog objekta na području Čelića, tijekom 2016., 2019. i do ožujka 2020. godine, vrbovao i zaposlio dvije maloljetne djevojke, kao i veći broj punoljetnih žena, obmanjujući ih da će raditi samo kao konobarice, te  je iskorištavajući njihov težak materijalni položaj i druge okolnosti, uz upotrebu prijetnji i sile, navodio dvije maloljetnice i druge djevojke da imaju seksualne odnose sa gostima u samom objektu ili na drugim lokacijama. Pri tome ih  je zastrašivao, često im ograničavajući slobodu kretanja, a i sam ih seksualno iskorištavao.

Suvad Kozarević je osumnjičen da je kao šef osoblja u Salkićevom objektu postupao po njegovim uputama, te je također silom, prijetnjama i ucjenama navodio djevojke da pružaju seksualne usluge većem broju gostiju a i sam ih pokušavao seksualno iskorištavati.

Po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i po nalogu Tužiteljstva, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-Odjeljenje za borbu protiv organiziranog kriminaliteta, su 7. lipnja 2020. godine izvršili pretrese na tri lokacije u Čeliću, nakon čega su osumnjičeni lišeni slobode.

Pretresu je prethodila višemjesečna istraga, a nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i materijalne dokaze predani u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, priopćeno je iz tuzlanskog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close