Bihać

Uhićeni Pakistanci, sumnjiče ih da su krijumčari ljudi

U Bihaću su danas uhićena četiri državljanina Pakistana za koje naši obavještajci sumnjaju da pripadaju transnacionalnoj organiziranoj kriminalnoj skupini koja se bavi krijumčarenjem ljudi
Vijesti / Crna Kronika | 01. 10. 2021. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za poslove sa strancima već duže vrijeme, u suradnji s Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH i međunarodnim partnerima poduzima sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska osoba za koje se raspolaže informacijama da pripadaju transnacionalnoj organiziranoj kriminalnoj skupini.

Prema raspoloživim saznanjima navedena grupa se bavi krijumčarenjem ljudi čije kriminalne aktivnosti imaju međunarodni karakter, a osim naprijed navedenog, ista se dovodi u vezu s izvršenjem više vrsta krivičnih djela na području Bosne i Hercegovine.

U vezi s tim, danas, na lokalitetu grada Bihaća, pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora Službe za poslove sa strancima u suradnji s pripadnicima OSA-e, izvršeno je uhićenje četiri osobe A.S., Q.A., A.M. i A.B. državljani Pakistana.

Nakon završetka aktivnosti, prema istima će biti poduzete dalje mjere i radnje iz nadležnosti Službe za poslove sa strancima.

''Služba će i u narednom periodu u suradnji s drugim nadležnim, kako domaćim tako i međunarodnim sigurnosnim organima, poduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprječavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana na području BiH'', rekao je Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima.

Kopirati
Drag cursor here to close