Sarajevo

Uhićene tri osobe zbog razbojništva i iznude  

 U akciji 'Coints' na području KS uhićene tri osobe zbog razbojništva i iznude  
Vijesti / Crna Kronika | 03. 12. 2018. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, te angažman Specijalne policijske jedinice i Jedinice za podršku FUP-e, realizirali operativnu akciju kodnog naziva COINTS na području Kantona Sarajevo, a u vezi s kaznenim djelom razbojništvo i iznuda. 

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata na pet lokacija na području Kantona Sarajevo, te su uhićene tri osobe, i to državljanin R Srbije iz mjesta Peć -  Kosovo inicijala E.R. (1990.) koje je od ranije poznato policijskim organima kao višestruki povratnik u vršenju teških kaznenih djela, te dvije osobe iz Sarajeva inicijala A.Ć. (1991.) i B.D. (1993.), koja se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelima. 

Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto p.m.v. čija je vrijednost cca. 40.000 KM, određena količina novca, materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“ i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima. 

Navedene osobe se sumnjiče da su u lipnju 2018. godine izvršili razbojništvo na štetu vlasnika jedne privatne tvrtke iz Sarajeva, a nakon čega su od iste osobe iznudili i cca. 100.000 KM. Nadalje, iste osobe se sumnjiče da su do realizacije te operativne akcije pripremali ponovnu iznudu od iste osobe i to za novčani iznos od 120.000 KM. 

Uhićene osobe su privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega je osoba B.D. po naredbi postupajućeg tužitelja pušteno na slobodu, dok će E.R. i A.Ć. biti u zakonskom roku predana Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu. 

Asistenciju prilikom pretresa pružili su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, priopćeno je iz Federalne uprave policije (FUP). 

Kopirati
Drag cursor here to close