Dokazi s očevida

Uhićena jedna osoba povezana s napadom u Zvorniku

Vijesti / Crna Kronika | 28. 04. 2015. u 07:28 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku koji je se dogodio 27.4.2015., shodno uputama postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, formiran je zajednički istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a Republike Srpske.

Zajednički istražni tim započeo je u ponedjeljak navečer očevid viđaj na licu mjesta, koji je završen rano jutros.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici zajedničkog istražnog tima izvršili su pretrese objekata na dvije lokacije na području općine Zvornik s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa kaznenim djelom iz člana 201. KZ BiH 'Terorizam'.

Izvršenim očevidnim radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, te prikupljeni tragovi na licu mjesta koji će poslužiti u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima sinoć su slobode lišilu jednu osobu inicijala A.F.H., koja je privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predana Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava veći broj osoba.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju dalje aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja kaznenog djela", stoji u priopćenju iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uspostavilo je posebni tim koji istražuje okolnosti napada na policijsku postaju u Zvorniku u kojemu je u ponedjeljak jedan policajac ubijen a dvojica ranjena, potvrdio je u utorak glasnogovornik tog tužiteljstva Boris Grubešić.

"Formiran je istražni tim u koji su uključeni tužitelji iz odjela za terorizam Tužiteljstva BiH, kao i istražitelji i stručni suradnici koji će raditi na istrazi u ovom predmetu", kazao je Grubešić u Sarajevu.

Lukač: Ispituju se dokazi o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je nakon sinoćnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen jedan, a ranjena dva policajca, danas normalna, redovna situacija u toj općini.

"Sada se ispituju dokazi s očevida i idemo dalje u rad s Državnog agencijom za istrage i zaštitu BiH. Vidjet ćemo što će dalja istraga pokazati", naveo je on.

Lukač je potvrdio da će s načelnikom Zvornika posjetiti ranjene policajce.

Podsjetimo, u sinoćnjem terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je Nerdin Ibrić (1991), iz sela Kučić Kula kod Zvornika.

Kopirati
Drag cursor here to close