Mito

Uhićena dva predsjednika suda i jedan sudac

Vijesti / Crna Kronika | 14. 09. 2016. u 20:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna tajnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Biljana Popović Ivković izjavila je da su u nastavku suzbijanja korupcije i kriminala, nakon višemjesečne akcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Sigurnosno informativne agencije, u suradnji sa Tužiteljstvom za organizirani kriminal, uhitili četiri osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo primanje mita, javlja Tanjug.

Uhićeni su predsjednik Višeg suda u Šapcu Gojko Lazarev, predsjednik Osnovnog suda u Loznici Dragan Cvetinović, sudac Osnovnog suda u Loznici Olivera Lazarević i D.R. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela primanje i davanje mita i zlouporaba službenog položaja, izjavila je Popović Ivković, priopćio je MUP.

Po nalogu Tužiteljstva njima će biti određeno zadržavanje do 48 sati.

"Osumnjičeni se terete da su izvjesno vremensko razdoblje, preko posrednika D.R., radili na pronalaženju rješenja da se bivšem carinskom službeniku D.D. iz Pančeva, koji je pravomoćnom presudom Višeg suda u Šapcu osuđen na sedam mjeseci zatvora, omogući ponavljanje kaznenog postupka. Za D.D. je raspisana potraga ", navela je Popović-Ivković.

Kopirati
Drag cursor here to close