Akcija ''Start''

Uhićena Alma Destanović, tajnica u Općini Stari Grad Sarajevo

U akciji se istražuje niz krivičnih djela, uključujući organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 05. 2023. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Klix.ba / Kombi MUP-a KS

Alma Destanović, tajnica organa državne službe, uhićena je u okviru akcije "Start", na čijoj meti je načelnik Općine Stari Grad, neslužbeno je potvrđeno za Klix.ba.

U akciji se istražuje niz krivičnih djela, uključujući organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Glavni osumnjičeni u ovoj akciji je načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić.

Među osumnjičenim u današnjoj akciji, uz načelnika Hadžibajrića, je i njegov sin Seid. Pretresi u okviru ove akcije i dalje traju.

Podsjetimo, akcija se provodi pod nadzorom postupajućih tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Na terenu je više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS. Pretresi se vrše na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža, na više od 20 lokacija, priopćeno je iz MUP-a KS.

Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila.

"U dosadašnjem tijeku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila", priopćeno je ranije danas iz MUP-a.

Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od deset fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal i zloupotrebe u višemilijunskim iznosima.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

Kopirati
Drag cursor here to close