Zvao s mobitela

Uhićen zbog lažne dojave o bombi uoči Povorke ponosa

Uhićena osoba je predana u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo
Vijesti / Crna Kronika | 09. 09. 2019. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna osoba je uhićena jučer u poslijepodnevnim satima nakon što je lažno prijavio da je kod Vječne vatre postavljena bomba.

Naime, kako navode iz sarajevske policije, u 16:35 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhitili su osobu inicijala K. K. (rođen 1975. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "Lažno prijavljivanje".

"On je navedenog dana u 11:25 sati, na telefonski broj 122, prijavio da je od strane nepoznatih osoba čuo da je postavljena bomba kod Vječne vatre. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili da se radi o lažnoj dojavi. Od navedene osobe je uz izdanu potvrdu oduzet mobilni telefon, s kojeg je upućen poziv", navode iz policije, prenosi N1.

O svemu je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo. Uhićena osoba je predana u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom.

Kopirati
Drag cursor here to close