Zločin u mjestu Miska Glava

Uhićen u SR Njemačkoj zbog zločina u BIH

Pravosuđe BiH, za navedenim osumnjičenim je tragalo više mjeseci, a postojala su operativna saznanja, da se nalazi u inozemstvu
Vijesti / Crna Kronika | 08. 01. 2018. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući na temelju međunarodne tjeralice raspisane na zahtjev Tužiteljstva BiH, policijski organi SR Njemačke, na području Minhena, uhitili su Milorada Obradovića zvanog“Stiven“ rođenog 06.01.1967. godine u Prijedoru.

On je osumnjičeni za ratni zločin u mjestu Miska Glava.

Obradović je pod istragom Tužiteljstva BiH  i osumnjičen je da je u srpnju 1992. godine sudjelovao u nezakonitom lišenju slobode oko 120 civila bošnjačke nacionalnosti na lokalitetu Miska Glava, općina Prijedor, koju su nakon toga sprovedeni u zatočenje te strijeljani i ubijeni na lokalitetu Kipe-Ljubija.

Također, osumnjičeni se tereti da je osobno i izravno, pucajući iz vatrenog oružja na stadionu  F.K. Rudar, ubio tri civila bošnjačke nacionalnosti.

Pravosudni organi Njemačke već su pokrenuli  ekstradicionu proceduru za izručenje osumnjičenog i u narednom periodu očekuje se njegovo izručenje pravosuđu BiH, radi procesuiranja za navedeni ratni zločin.

Pravosuđe BiH, za navedenim osumnjičenim je tragalo više mjeseci, a postojala su operativna saznanja, da se nalazi u inozemstvu. U okviru istog predmeta, jedan osumnjičeni nedavno je lišen slobode na području Crne Gore.

Zbog navedenog ratnog zločina, u Tužiteljstvu BiH i Sudu BiH, vodi se postupak u predmetu protiv Slobodana Taranjca i dr.

Tužiteljstvo BiH, skupa s partnerskim agencijama u BiH, zemljama regiona i diljem svijeta, poduzima aktivnosti na lociranju, lišenju slobode i izručenju Bosni i Hercegovini, osumnjičenih za ratne zločine koji se nalaze u inozemstvu, saopćeno je iz Državnog tuužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close