Edin Tule

Uhićen samoprozvani teolog i psiholog iz BiH

Uhićen Edin Tule, određen mu pritvor, sumnjiči se za nekoliko kaznenih djela
Vijesti / Crna Kronika | 15. 03. 2024. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule uhićen je u ponedjeljak, a nakon kriminalističke obrade mu je predložen i određen jendomjesečni pritvor zbog pokušaja bijega, piše Klix.

Edin Tule je uhićen na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a zatim je predan u nadležnost MUP-a Kantona Sarajevo, gdje je izvršena krim. obrada. Kako je iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo potvrđeno za portal N1, Tule se tereti za tri kaznena djela ugrožavanja sigurnosti i jedan pokušaj iznude.

Prijavu protiv njega ranije je podnio Damir Muharemović i još nekoliko osoba kojima je Tule otvoreno prijetio putem društvenih mreža.

Podsjetimo, prijavu protiv njega je podnio Damir Muharemović i još nekoliko osoba kojima je Tule prijetio putem društvenih mreža, a cijeli slučaj je prije nekoliko mjeseci privukao veliku pažnju javnosti.

U studenom prošle godine, nakon što je policija poduzela određene aktivnosti jer je Tule napisao da svoju suprugu Aidu Tule drži zatočenu te da će je silovati i ubiti, on je objavio Facebook status u kome kaže da je sve bio "socijalni eksperiment".

Nakon prijetnji za njim je tragala policija, a on je pobjegao u Švicarsku. No taj pokušaj "socijalnog eksperimenta" ga neće amnestirati od procesuiranja s obzirom na kaznenu prijavu koja je zaprimljena.
Kopirati
Drag cursor here to close