Operativna akcija ''Kod''

Uhićen pripadnik Granične policije BiH

Provode se pretresi na nekoliko lokacija koje koriste osumnjičeni.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2022. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BiH, u suradnji s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a po naredbama Suda BiH uhitili su pripadnika Granične policije BiH, u okviru operativne akcije ''Kod'' na području Gacka i Ustikoline.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, provode se pretresi na nekoliko lokacija koje koriste osumnjičeni, s ciljem pronalaska dokaza i predmeta važnih za kazneni postupak zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo ''Organizirani kriminal'' iz čl. 250 KZ BiH, a  u vezi s kaznenim djelima ''Neovlašten promet opojnim drogama'' iz čl. 195 KZ BiH i ''Primanje dara i drugih oblika koristi'' iz čl. 217.

Navedene aktivnosti usmjerene su na dokazivanje nezakonitih aktivnosti u kojima su osumnjičene osobe, kao pripadnici skupine za organizirani kriminal, krajem 2019. do ožujka 2021. godine, organizirano sudjelovale u međunarodnom neovlaštenom prometu većih količina opojne droge iz Crne Gore prema BiH i dalje prema državama Europske unije, čime su ostvarile značajnu financijsku korist, a u navedenim nezakonitim aktivnostima je sudjelovao i pripadnik Granične policije BiH, raspoređen u Postrojbi granične policije Trebinje, koji je uhićen.

U tijeku navedenih aktivnosti po ovom predmetu, pod nadzorom Tužiteljstva BiH ostvarena je značajna suradnja između agencija za provedbu zakona u BiH, kao i međunarodna suradnja i to posebno s EUROPOL-om.

Kopirati
Drag cursor here to close