Strašno

Uhićen pedofil u Sarajevu: Na računalu mu pronađeno 10.000 fotografija djece

Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2017. u 10:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 25. rujna godine u večernjim satima policijski službenici Federalne uprave policije Odsjeka za kompjuterski kriminal su pod nadzorom tužiteljstva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje i svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres objekta na području općine Novi Grad Sarajevo, te je lišena slobode jedna osoba iz Sarajeva inicijala S.D. (1970. god), isti se dovodi u vezu s krivičnim djelom ''Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije'' iz člana 211. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

''Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronađeno je u računalu cca.10.000 fotografija i video-snimaka sa seksualno eksplicitnim sadržajima na kojim su akteri djeca od četiri godine pa na više'', priopćeno je iz FUP-a.

Navodi se kako je uhićeni kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predan na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close