Nemila

Uhićen otmičar Turaka, policija traga za pomagačem

Zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa izvršenjem razbojništva/otmice, policajci su uhitile osobu inicijala S. Dž., (1985.) iz Zenice
Vijesti / Crna Kronika | 18. 02. 2022. u 15:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa izvršenjem razbojništva/otmice, policijski službenici Policijske postaje Nemila su uhitile osobu inicijala S. Dž., (1985.) iz Zenice, dok se za još jednom osobom intenzivno traga.

S. DŽ. i osoba u bijegu, sumnjiče se za razbojništvo nad državljanima Republike Turske - A. B. (1994.), K. S. (2001.) M.E. (1998.) i O.H. (1993.).

Prema podacima kojima policija raspolaže, spomenute osobe su u BiH stigle vozilom iz Crne Gore radi turističkog obilaska glavnog grada BiH, ali je nad njima po dolasku u Sarajevo izvršeno razbojništvo nakon čega su, uz prijetnju vatrenim oružjem i upotrebu sile, vozilom prevezena na nepoznatu lokaciju, gdje su u jednoj kući bile protupravno zadržane.

Policija je o tome obaviještena 17. veljače putem telefona od  Z. S. iz Kovanića, Grad Zenica, koji je prijavio da su pred njegovu kuću došle nepoznate muške osobe, vidno preplašene i sa ozljedama, te da su tražile pomoć.

Odmah su angažirane policijske patrole i timovi Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) radi vršenja detaljne pretrage navedene lokacije, kao i  poduzimanja drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, S. Dž. će tijekom dana biti predan na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužiteljstvu ZDK zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo - protupravno lišenje slobode.

Poduzimajući aktivnosti na dokumentiranju ovog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije postupaju u skladu sa nalozima i uputama dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva ZDK, priopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću MUP-a ZDK.

Kopirati
Drag cursor here to close