Marko Trifković

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo sarajevskih policajaca

Trifković je i ranije uhićen zbog ovog kaznenog djela, a optužen je za više kaznenih djela povezanih sa krađom automobila.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 02. 2022. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Tužiteljstva Županije Sarajevo pripadnici SIPA-e lišili slobode Marka Trifkovića koji se sumnjiči za ubojstvo sarajevskih policajaca.

Kako je kazala Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS, nakon kriminalističke obrade on će biti prednt u nadležnost ovom Tužiteljstvu, prenosi N1.

Trifković je i ranije uhićen zbog ovog kaznenog djela, a optužen je za više kaznenih djela povezanih sa krađom automobila.

Trifković je bio uhićen 10.1.2020. godine na Palama po potjernici, nakon što je godinu dana bio u bjekstvu. Premda je tada bilo nagovještaja da bi on mogao biti ispitan o okolnostima ubojstva dvojice sarajevskih policajaca, njegov odvjetnik Dražen Zubak za N1 je potvrdio da se to nije dogodilo.

On je pred Sudom BiH optužen da je od 2011. do 2017. godine bio član organizirane kriminalne skupine koja se bavila krađom automobila, rastavljanjem vozila na dijelove i njihovom preprodajom na tržištima BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Riječ je o najvećoj akciji protiv automafije koja je provedena pod kodnim nazivom ''Volan'', a u okviru koje je optuženo 27 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close