"Balkanski Escobar"

Uhićen neprijatelj broj 1 u Srbiji - Dragoslav Kosmajac

Vijesti / Crna Kronika | 09. 11. 2014. u 11:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragoslav Kosmajac, kojeg je srbijanski premijer Aleksandar Vučić ljetos označio kao najvećeg narko bosa na Balkanu, uhićen je jutros po nalogu Višeg tužiteljstva u Beogradu.

Medijima je to jutros potvrdio srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović na izvanrednoj presici za novinare. Stefanović je rekao da je poslije više od četiri mjeseca intenzivnog rada uhićen Dragoslav Kosmajac i još sedam osumnjičenih osoba.

Četvorica su uhićena u Sremskoj Mitrovici, a ostali u Beogradu. Stefanović je kazao kako se svi uhićeni sumjiče za pet kaznenih djela, od poticanja na izvršenje kaznenih djela do porezne utaje, javlja Fena.

Svim uhićenima određeno je zadržavanje do 48 sati, u kojem roku će biti saslušani pred tužiteljem. Svih sedam su srpski državljani - četvorica su uhićena u Sremskoj Mitrovici, a ostali u Beogradu.

Prema ministrovim riječima, radna grupa je formirana 25. lipnja i istraga se vodila u pet smjerova. Kosmajac je uhićen u Beogradu u svojoj kući i nitko od članova njegove obitelji nije priveden, javlja Tanjug.

''Ovaj slučaj je bio aktualan i prije 15 godina, ali zahvaljujući političkoj volji u Srbiji sada je dobio epilog'', rekao je Stefanović.

Kosmajac, inače neprijatelj broj 1 u Srbiji, navodno je povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi i ima uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Europe.

Kaznena djela za koja se oni terete su od podstrekavanja na izvršenje kaznenih djela do porezne utaje. Uhićenja nemaju veze sa trgovinom droge. Osim Kosmajca, u Beogradu su uhićeni i D.M. (59), zbog kaznenog djela zloupotreba službenog položaja, M.R. (42), zbog kaznenog djela zloupotreba službenog položaja pomaganjem i V.B. (64), zbog kaznenog dela prijevara.

U Sremskoj Mitrovici uhićeni su B.Š. (51) i Ž.Š. (54), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo krivotvorenje isprave, kao i B. S. (37) i D. J. (49), zbog kaznenog djela zloupotreba službenog položaja, dodaje se u priopćenju, a prenosi B92.?

"Mi smo se koncetrirali na ono što možemo odmah dokazati, u smislu imovine koju posjeduje, a za koju ne postoji porijeklo, i porezne prijave. Onda se otvaraju mogućnosti za dalje", rekao je Stefanović.

Najviše imovine Kosmajac navodno ima na beogradskoj općini Zvezdara, gdje i živi. On je prema dostupnim podacima, vlasnik ili suvlasnik čak 31 stana, ukupne površine 2.700 metara kvadratnih. Prema nekim podacima, Radna grupa MUP-a koja je istraživala Kosmajca pokazuju da on samo u Beogradu ima stanove, kuće, lokale i zemljište u vrijednosti od 10,7 milijuna eura.

Pored brojnih stanova manje i veće kvadrature, Kosmajac posjeduje u stopostotnom ili manjem vlasništvu i šest lokala čija je ukupna površina 900 kvadrata, procijenjenih na 1,1 milijun eura. Također, na njegovo ime se vode i 43 parcele od 15 hektara vrijednosti od 6,1 milijun eura. Inače, ime Kosmajca i članova njegove obitelji registrirano je na čak trinaest adresa u Beogradu, na kojima su kuće, stanovi, saloni, radionice. O suradnji Kosmajca sa 'zemunskim klanom' govorili su svjedoci-suradnici na suđenju za ubojstvo premijera Đinđića, piše B92.

 

Kopirati
Drag cursor here to close