Lišeni slobode

Uhićen na GP Doljani zbog krađe u Čapljini

Vijesti / Crna Kronika | 26. 01. 2015. u 13:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina su 23.1.2015. godine u graničnom pojasu na cesti Bijeljina – Zvornik prilikom kontrole motornog vozila, nacionalnih oznaka Švedske, u unutrašnjosti vozila pronašli pištolj marke CZ kalibra 7,65 mm i 33 komada streljiva. Vozilom je upravljao državljanin BiH, G. S. (1980.) koji nije posjedovao oružani list niti dozvolu za držanje i nošenje oružja i streljiva. Otkriveni predmeti su privremeno oduzeti. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina su 24.1.2015. godine u 10:40 sati lišili slobode državljanina Bosne i Hercegovine, Đ. P. (1972.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Gradačac zbog kaznenog djela 'teška krađa'. Osoba je kontrolirana na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Đ. P. je predat službenicima Sudske policije Tuzla.

Policijski službenici Jedinice granične policije Brod su isti dan lišili slobode državljanina BiH, H. M. (1980.) jer je graničnim provjerama da ga potražuje Općinski sud Kakanj radi izdržavanja kazne zatvora. Osoba je kontrolirana u autobusu koji se prometovao na relaciji Dortmund – Sarajevo na ulazu u BiH na MGP Brod. H. M. je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Policijski službenici Jedinice granične policije Doljani su 23.1.2015. godine u 17:15 sati lišili slobode državljanina Republike Hrvatske, M. R. (1977.) jer je graničnim provjerama na ulazu u BiH na MGP Doljani utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Čapljina zbog kaznenog djela 'krađa'. M. R. je predat službenicima Sudske policije Mostar.

Policijski službenici Jedinice granične policije Višegrad su isti dan oko deset sati prilikom izlaza iz BiH na MGP Uvac lišili slobode državljanina Crne Gore, K. S. (1983.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njim FMUP raspisao potragu zbog kaznenog djela 'nasilničko ponašanje'. Osoba je predata službenicima Sudske policije Goražde.

Policijski službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša su 23.1.2015. godine u 12:55 sati lišili slobode državljanina BiH, M. N. (1980.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Velika Kladuša zbog kaznenog djela 'izbjegavanje izdržavanja'. M. N. je predat službenicima Sudske policije Cazin, navodi se u priopćenju GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close