SIPA u akciji

Uhićen muškarac: Na društvenoj mreži prijetio da će ubijati nevjernike

SIPA uhitila muškarca osumnjičenog za terorizam.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 04. 2024. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stari na dvije lokacije i uhitili jednu osobu koja je sumnjiči za kazneno djelo Terorizam.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, prema prikupljenim saznanjima osoba lišena slobode je na svom Facebook profilu objavila video snimki na kojoj se isti nalazi, te predstavlja kao Edin Podgora i govori da je ''krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate make''.

''Nakon lišenja osoba je sprovedena u prostorije SIPA radio kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica će se odrediti Tužitejstvo Bosne i Hercegovine. Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilana telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom vatrenom oružju'', navode iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti su realizovane u suradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Teničko-dobojskkog kantona.

Kopirati
Drag cursor here to close