A.Z. (2005.)

Uhićen mladić koji je prijetio "beogradskim scenarijem" u Bihaću

Istragu je preuzela Federalna uprava policije po odluci postupajućeg tužitelja jer je, kako je Mešić rekao, jedan od roditelja uposlenik MUP-a USŽ.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 05. 2023. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladić Z.A. koji je putem društvenih mreža objavio šokantan status u kojem prijeti da počiniti sličan scenarij u Mješovitoj srednjoj školi, kao što je to učinjeno u Beogradu, uhićen je, potvrđeno je za N1 u FUP-u.

"Dana, 4. svibnja 2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su po zahtjevu Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uhitili jednu osobu, inicijala A.Z. (2005.) iz Bihaća zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela "Ugrožavanje sigurnosti" iz člana 183. stav 1. i "Terorizam" iz člana 201. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osoba će nakon kriminalističke obrade biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije", navode iz FUP-a.

Ravnatelj škole, ali i brojni građani, obavijestili su policiju da je Z.A. objavio ovu prijetnju na Instagramu. V.d. ravnatelja MUP-a USK Jusuf Mešić, kazao je kako su službenici Uprave policije odmah poduzeli mjere i radnje te obavijestili postupajućeg tužitelja.

Istragu je preuzela Federalna uprava policije po odluci postupajućeg tužitelja jer je, kako je Mešić rekao, jedan od roditelja uposlenik MUP-a USŽ.

"Podsjetio bih da smo 7. listopada 2022. godine također poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti jer je ista osoba objavila da je silovala jednu djevojčicu i da će to ponoviti. O svemu je također obaviješteno Županijsko tužiteljstvo USŽ. Tada se radilo o maloljetnoj osobi i dežurni tužitelj ga je saslušao i donio odluku da obustavi istragu", rekao je Mešić u izjavi za medije ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close