Žepče

Uhićen jer je krao bakar s groblja

Vijesti / Crna Kronika | 08. 05. 2016. u 08:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žepačka je policija lišila slobode osobu P.K. iz Zavidovića zbog sumnje da je u proteklom razdoblju izvršila više kaznenih djela krađa sa mjesnih grobalja u naseljima Vinište, Osova, Milišić, Vrbica, Debelo Brdo, Brezici, Matijevića Brdo i Globarica, sve na području Žepča.

Prilikom činjenja ovih kaznenih djela, sa nadgrobnih spomenika skidani su i otuđivani mesingani križevi, svijećnjaci, vaze, lampioni, okviri slika i kipovi, a sa mjesnog groblja u Brezicima u tri navrata otuđeni su bakreni oluci i limovi sa kapele.

Policijska stanica u Žepču je evidentirala čak 14 krađa vezanih za činjene više kaznenih djela radi "pribavljanja imovinske koristi na način da je otuđene mesingane i bakrene dijelova sa grobalja prodavao na području Zavidovića, osobama koja vrše preprodaju sekundarnih sirovina".

Policija je kod navedenih  osoba pronašla manji dio otuđenih mesinganih predmeta, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima izvršen pretres stana u kojem živi P.K. i tom prilikom su pronađeni predmeti, koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku na rasvjetljavanju kaznenih djela izvršenih na navedenim grobljima.

Kopirati
Drag cursor here to close