Snimač

Uhićen jer je 'dilao' serije

A.M. se sumnjiči da je počinio krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava od prosinca 2017. godine do danas na štetu United Media Groupe.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 12. 2019. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u okviru akcije "Plagijat" pretresla stan osobe čiji su inicijali A.M. u Bijeljini radi prikupljanja dokaza u vezi s počinjenim krivičnim djelom nedozvoljeno korištenje autorskih prava kojim je United Media Groupi pričinjena šteta od 45.000 eura.

''Prema naredbi Suda BiH, policijski službenici su izvršili pretres stana A.M. u Bijeljini i tom prilikom su pronađeni o oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezi s navedenim krivičnim djelom - veći broj računala, prijenosnih računala, USB stick i drugi'', potvrdila je Srni načelnica Odjela za odnose sa javnošću Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović.

A.M. se sumnjiči da je počinio krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava od prosinca 2017. godine do danas na štetu United Media Groupe. Ovim krivičnim djelom pričinjena je šteta od 45.000 eura, istaknula je Miljanović.

Operativnu akciju kodnog naziva "Plagijat 2019" proveli su policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a RS u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Srna neslužbeno doznaje da je djelo izvršio na način da je putem više Internet-stranica omogućio pristup sadržajima televizijskih serija "Ubice mog oca", "Konak kod Himlije", "Žigosani u reketu", "Na granici", "Kad susjedi polude", "Kud poklo da puklo", "Samo ti pričaj", "Ujka - novi horizonti", zaštićenih autorskim pravima.

Prema neslužbenim saznanjima, to je učinio na način da je omogućio pristup računarima, smart telefonima, televizorima i odgovarajućim set top boks uređajima, čime je objavio, reemitirao i interaktivno učinio dostupnim javnosti više autorskih djela za koje nije imao potpisane ugovore, odnosno dozvolu vlasnika autorskih prava United Media Group Dragana Bjelogrlića.

 

Kopirati
Drag cursor here to close