Potvrda policije

Uhićen glavni krijumčar migranata iz BiH

Iz policije ističu kako su došli do saznanja da je ova osoba jedna od glavnih organizatora ilegalnog prebacivanja migranata preko granice BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2018. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona uhitili su Iračanina sa zagrebačkom adresom zbog sumnji da je organizirao krijumčarenje migranata iz BiH u Hrvatsku, objavljeno je danas iz MUP-a.

Osoba čiji su inicijali A.A.H. (38), rođena u Bagdadu, a nastanjena u Zagrebu, lišena je slobode u Bihaću prošlog tjedna, i to nakon službene kontrole vozila zagrebačkih registarskih oznaka.

Glavni organizator

Iz policije ističu kako su došli do saznanja da je ova osoba jedna od glavnih organizatora ilegalnog prebacivanja migranata preko granice BiH.

''Ostvaren je kontakt s pripadnicima Granične policije BiH koja ima raspisanu potjernicu prema naredbi Tužiteljstva BiH zbog izvršenja krivičnog djela trgovina ljudima, te je ova osoba predana na dalje postupanje policijskim službenicima Granične policije BiH'', istaknuli su u policiji, piše Srna.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona danas su se oglasili i u vezi sa slučajem uhićenja migranta iz Pakistana koji je, navodno, počinio petostruko ubojstvo u Makedoniji.

Prema informacijama Uprave policije MUP-a ovog kantona, slučaj je registriran 28. kolovoza kada je bihaćkoj policiji prijavljeno da je došlo do međusobnog sukoba više migranata smještenih u Đačkom domu u Borićima.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici uspostavili su narušeni javni red i mir i utvrdili da je došlo do međusobnog fizičkog sukoba grupe migranata s migrantom čiji su inicijali A.H. (22) godine iz Pakistana.

Misterija pet ubojstava

Sudionici ovog događaja tvrdili su da su svjedoci događaja ubojstva više migranata negdje između grčko-makedonske granice, te da je ovaj migrant jedan od grupe migranata koji su sudjelovali u ovom višestrukom ubojstvu.

Iz policije su istaknuli da je o događaju upoznato Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona koje je naložilo provođenje istražnih radnji Sektora kriminalističke policije, nakon čega je obavljen razgovor s svim migrantima i svjedocima.

''Za osobu A.H, osumnjičen za višestruko ubojstvo, proslijeđen je zahtjev Službi za poslove sa strancima da se izmjesti u imigracijski centar u Delijašu do okončanja istražnih radnji, a gdje je proveden 31. kolovoza'', navode u MUP-u.

Iz Interpola Makedonije objavljeno je da ovakav događaj nije evidentiran.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije su demantirali navode da se u ovoj zemlji dogodilo petostruko ubojstvo kojeg je počinio migrant.

 

Kopirati
Drag cursor here to close